Modul în care creștem modelează cine devenim. În calitate de copii, nu avem capacitatea de a identifica între „corect” și „greșit” și un comportament sănătos sau nesănătos. Din această cauză, dacă un copil crește în jurul unui comportament toxic, este probabil să-l normalizeze sau să-l interiorizeze crezând că este vina lor – și adesea ambele.

Familia – și în special părinții noștri (sau primii îngrijitori) – formează baza pentru valoarea noastră de sine, modul în care ne conectăm și ceea ce credem că sunt relațiile. Dacă ai crescut într-o familie disfuncțională, aceasta va modela tipurile de relații pe care le formezi în viața ulterioară – atât atunci când vine vorba de dragoste și prietenii, și poate chiar și profesional.

Mintea se simte confortabilă în ceea ce este familiar, motiv pentru care copiii alcoolicilor prezintă un risc mai mare de a se căsători cu un alcoolic (sau de a deveni unul) și mai mult de jumătate dintre copiii abuzați (51%) vor experimenta din nou abuzul în viața ulterioară.

Dacă credeți că ați crescut într-o familie disfuncțională, identificarea comportamentului toxic și modul în care acesta a avut un impact este imperativ, astfel încât să vă puteți vindeca și, de asemenea, să rupeți tiparul o dată pentru totdeauna.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.