În primul rând, terapia este un spațiu în care vă puteți simți în siguranță pentru a vorbi despre tot ce vă stă în minte. Este un loc unde poți vorbi despre gânduri și sentimente dificile pe care altfel te-ai putea simți speriat să le împărtășești cu oamenii din jurul tău. Este un loc unde să te simți înțeles – și pentru unii oameni, pentru prima dată.

Obținerea unui punct de vedere obiectiv poate ajuta la luminarea gândurilor sau comportamentelor care vă împiedică – pe care altfel s-ar putea să nu le fi recunoscut.

Dar este, de asemenea, complet normal să ajungi la terapie și să nu știi cu adevărat despre ce vrei să vorbești. Poate simți că ceva este „sus”, dar nu prea poți pune degetul pe el.

Terapeutul tău te va întâlni oriunde te-ai afla, așa că nu te simți niciodată presat să crezi că trebuie să știi despre ce vrei să vorbești în sesiunile tale. Este suficient doar să treci prin ușa cabinetului terapeutului.

Ce mă va întreba psihologul meu?

În prima dvs. ședință, psihologul dvs. va dori mai ales să înțeleagă puțin despre dvs. și despre ce ați dori să ieșiți din terapie.

De asemenea, se vor prezenta și vor explica puțin despre cine sunt, originea lor și cum ar putea arăta sesiunile dvs. în viitor.

Este posibil să vă întrebe cu ce vă confruntați în acest moment și de cât timp vă simțiți așa. Și, în funcție de ce tip de terapie, s-ar putea să sape puțin mai departe în trecutul tău și să te întrebe despre familia ta și despre experiențele din copilărie.

În cele din urmă, în această primă sesiune, terapeutul dvs. încearcă să construiască o imagine a modului în care ați ajuns acolo unde sunteți astăzi și a ceea ce căutați să obțineți din terapie. Acest lucru le va permite să își adapteze abordarea la ceea ce va funcționa cel mai bine pentru dvs. Diferitele modalități terapeutice abordează diferit lucrurile, deci este vorba despre găsirea unei abordări care să vă avantajeze cel mai mult.

Nu este un moment greșit

Fie că începeți terapia, deoarece căutați ajutor pentru o anumită problemă sau pur și simplu vă simțiți ca e ceva „sus”, merită întotdeauna să vă așezați cu un profesionist pentru a obține o perspectivă diferită. 

Terapia nu numai că vă va ajuta să vă întoarceți pe drumul cel bun, ci vă va ajuta, de asemenea, să faceți schimbări importante în viața dvs. pentru a preveni ca aceleași probleme să apară din nou în viitor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here