Este normal să te simți puțin nervos înainte de a începe terapia, mai ales dacă nu ai mai fost până acum. A face orice pentru prima dată se poate simți intimidant.

Dar nu există nimic de îngrijorat.

Nu veți fi niciodată împins să vorbiți despre ceva despre care vă simțiți inconfortabil. Și, deși este adevărat, unele abordări ale terapiei sunt mai pe termen scurt decât altele, nu veți face niciodată scufundări cu „capul întâi”. 

Oamenii decid să meargă la terapie din tot felul de motive diferite. Unii oameni încep terapia pentru că sunt în căutarea ajutorului pentru o anumită problemă de sănătate mintală, cum ar fi anxietatea sau depresia, sau pentru că au dificultăți de relație sau o anumită schimbare de viață, au nevoie de ajutor pentru a naviga.

Dar nu toată lumea vine la terapie cu o idee clară a ceea ce caută.

Unii oameni vin pur și simplu pentru că sunt interesați să afle cum pot deveni o versiune mai bună a lor. Poate caută să-și îmbunătățească încrederea în sine, să devină mai asertivi sau pur și simplu vor să se înțeleagă mai bine.

Alții ar putea veni pentru că se simt foarte pierduți și caută să găsească mai mult scop și sens în viață.

Ideea este că nu există un moment „greșit” pentru a merge la terapie. Fie că sunteți aici pentru că vă simțiți rău, fie că sunteți pur și simplu curioși cu privire la ce oferă terapia, ați ales momentul potrivit pentru a începe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.