Oamenii merg la terapie din tot felul de motive, indiferent dacă asta înseamnă ajutor în tratarea unei probleme specifice sau ceva simplu cum ar fi dorința de a atinge un obiectiv specific în viață.

De fapt, ne place să ne gândim la terapie ca la o verificare emoțională și mentală. Este atât de ușor să treci prin tot parcursul vieții, fără a lua un moment pentru a ne verifica și pentru a vedea cum ne descurcăm cu adevărat.

Terapia oferă un spațiu sigur pentru a ne cunoaște mai bine pe noi înșine, pentru a dezlega rănile și dezamăgirile din trecut și pentru a ne asigura că acestea nu au impact negativ asupra alegerilor pe care le facem astăzi.

Lucrurile care trebuie luate în considerare atunci când alegeți să vedeți un psihiatru sau un psiholog sunt dacă este probabil să aveți nevoie de medicamente sau nu. Dacă veți avea nevoie de medicamente, atunci este foarte important să fiți evaluați și tratați de către un psihiatru, deși este posibil să aveți nevoie și de un psiholog pentru tratament.

După cum spunea Socrate, „viața neexaminată nu merită trăită”. Dacă nu ne luăm timp să ne cunoaștem pe noi înșine, punctele noastre forte și vulnerabilitățile, cum vom ști vreodată că am dat vieții cea mai bună versiune a noastră? Conștiința de sine este cel mai mare cadou pe care ni-l putem oferi atât nouă, cât și oamenilor din jurul nostru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.