Terapia cuplurilor este o formă de terapie în care un cuplu lucrează cu un terapeut pentru a facilita rezolvarea problemelor cuplului, de a facilita observarea modelelor relaționale care ar putea sta la baza unora dintre dificultățile din relația de cuplu. Unele cupluri ar putea merge la terapie pentru a-și schimba și îmbunătăți relația, în timp ce altele ar putea solicita medierea unei separări nedureroase pentru ambii parteneri, în care să se ia în considerare trauma pe care ar putea copiii s-o trăiască.

Ar putea exista mai multe indicații pentru căutarea terapiei de cuplu, cum ar fi dificultăți de comunicare, probleme sexuale, probleme de încredere sau certuri frecvente. Abordarea terapeutică utilizată de terapeut va depinde în principal de problemele cu care se prezintă cuplul, deși adesea abordarea schemei de terapie poate fi o bază utilă pentru înțelegerea dificultăților relaționale.

Terapeutul va elabora un plan de tratament specific și personalizat cu cuplul cu care lucrează după două sau trei sesiuni ale unei evaluări inițiale.

Explorarea subiectelor dureroase în terapia cuplurilor poate fi o provocare, dar poate aduce vindecare.

A fi deschis cu privire la dificultățile pe care le aveți unul cu celălalt și motivați să faceți schimbări va îmbunătăți relația.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.